5 saker som gör att du håller dig frisk längre

Saker som vitaminer, bra sömn, träning är bara några saker som gör att man håller sig frisk längre. Sedan kan det ju vara så att eftersom vi alla är olika så är det även olika hur ofta vi blir sjuka och HUR sjuka vi blir.

Här är dock 5 tips på hur du kan göra för att hålla dig frisk längre. 


Ät näringsrik och bra mat

Det finns en massa vitaminer vi behöver få i oss och det får vi genom att äta bra mat med mycket näring. Vi behöver ha Vitamin A, D-vitamin, C-vitamin med mera för att hålla immunförsvaret i balans. Dessa vitaminer finns i bland annat apelsin, sötpotatis, spenat, fisk och svamp 

Hygien är A och O

Var vi än är så kommer vi i kontakt med baciller. Det är när vi öppnar en dörr, använder bankkortet, pillar på mobilen och så vidarfe. Att ha en bra hygien är A och O, särskilt om det är förkylningstider eller liknande. Se till att tvätta dina händer ofta!

Stanna hemma om du känner dig krasslig

För många är det självklart att stanna hemma om man känner sig lite sjuk, men så är inte fallet för alla. En undersökning gjordes av SIFO under 2017 och den visade att så många som sju av tio svenskar gick till jobbet trots att de borde stannat hemma.

Få ordentligt med sömn

Sömn och tillräckligt av den är viktigt för vårt immunförsvar, sedan är det skönt att var utvilad med, eller hur?

Motionera

Träna är inte bara roligt utan  är även bra för vårt immunförsvar och perfekt att göra för att hålla sig frisk. Att träna högintensivt drygt två timmar per vecka kan vara nyckeln att hålla bacillerna borta. 

25 Mar 2020