Padelsportsträning via friskvårdsbidraget

Har ni friskvårdsbidrag genom jobbet men ingen aning om vad du vill använda det till? Det finns ganska många aktiviteter du kan använda ditt friskvårdsbidrag till. Här får du 4 skojiga aktiviteter som går att bekosta med friskvårdsbidrag. Vill du ha hela listan? Klicka här för att läsa på skatteverket. 

1. Padeltennis

En sport som slagit igenom stort på sistone är padel och den faller under racketsporter tillsammans med både tennis och pingis. Därför kan du också använda ditt friskvårdsbidrag till att spela just padel. Du hittar bästa padelracket på fitnessfrank.se och kan lätt komma igång. En bra och mångsidig sport som ger både kondition och styrka. 

2. Yoga

För dig som vill ha det lite mer stillsamt finns yoga. Det går utmärkt att använda sig av friskvårdsbidraget för alla typer av yoga och det gör att du kan  delta i gruppövningar, eller träna ensam med instruktör. De olika nivåerna gör att du kan få allt från lätt träning till ett hårt träningspass. 

3. Ridsport

Från och med 1 januari 2018 går det fint att använda friskvårdsbidraget för ridning. Du kan använda det till lektioner, voltige eller till och med för att anlita en egen tränare. Du kan också använda friskvårdsbidraget för att betala ridhusavgifter. 

4. Massage

Här är det lite luddigt. Skatteverket tillåter "massagebehandlingar av enklare slag" men inte naprapati. Du bör därför be din kiropraktor att endast ge enkel massage om du vill kunna använda ditt friskvårdsbidrag. Det går fint att få vanlig kroppsmassage, eller så kallad kontorsmassage som mjukar upp kroppen. 

5 Aug 2020