Hjälp efter olycka

Man kan inte förutse det oförutsedda - det ligger i sakens natur. Man kan dock förbereda sig på eventuella oförutsedda företeelser; sådant som skulle kunna hända och dessutom leverera livsomvälvande konsekvenser. Olyckor till exempel.

Vi människor är ofta oproportionellt rädda för saker som flygresor, höga höjder, krälande smådjur och mörker. Sällan resulterar dessa fobier i allvarliga olyckor eller skador - även om det givetvis finns undantag. Vad vi är mindre rädda för är trafik. Där har vi vanan inne och det vore väldigt opraktiskt att vara rädd för att ta bilen till jobbet varje morgon, eller hoppa på bussen för att ta sig in till stan. Ändå är risken att råka ut för en trafikolycka många gånger större än den är att planet man reser i ska störta eller att spindeln som kryper på väggen ska bita en så illa att man blir allvarligt skadad. 

Ersättning trafikskada

Den som är logiskt lagd skaffar insikt i sin försäkring så att man om olyckan är framme vet vad man kan få för ersättning trafikskada. Det finns också ombud som hjälper en med sådana ärenden och de kan vara värda att hålla koll på. Man kan få ersättning för mer än bara personskada, även saker som inkomstförlust, sveda och värk samt diverse merkostnader.

Med det sagt så är de viktigaste förebyggande åtgärderna i trafiken alltid:

  • Hjälm
  • Säkerhetsbälte
  • Trafikvett
5 Jun 2020