Börjar det bli svårt att läsa tidningen?

Man läser tidning med läsglasögon

Det är ganska många som kommer till hälsovården med diffusa problem så som huvudvärk, svårighet att läsa och koncentrationsproblem, och tämligen många av de som söker för detta visar sig ha ett behov av glasögon. Vi brukar givetvis hänvisa till en optiker som kan hjälpa, men vill ändå berätta mer om olika synfel och hur de kan påverka dig. Funderar du på om du behöver synhjälp? Klicka dig gärna vidare för att få veta mer om läsglasögon.

Det är inget fel på dig

Vi vill poängtera att det inte är något ovanligt att behöva läsglasögon när man passerat 35. För en del kommer det tidigare, för andra senare och en del drabbas aldrig. Det stora flertalet vuxna har dock ett behov av just läsglasögon och det är inte fel på dig. Symtomen är ofta huvudvärk, svårt att läsa på nära håll och man får svårt att koncentrera sig. Lösningen är läsglasögon, vilka finns i många utföranden för både män och kvinnor och är snygga att ha på sig samtidigt som de hjälper. Vill du veta mer? Läs gärna denna artikel om läsglasögon

Något som ofta drabbar yngre

Alla har vi ett öga som är dominerande, som vi ser lite bättre med än det andra. För en del är skillnaden lite mer markant och det kan leda till en hel del bekymmer. Syndromet kallas "lazy eye" och betyder inte, som man kan tro av namnet, att ögat är en latmask. Istället är det en benämning som används för att påvisa att ett öga inte riktigt hänger med. En lösning på detta är att bära ögonlappar tillfälligt. Vanligast är att barnet bär glasögon, där ena glaset är övertäckt. 

6 Jun 2019