Hälsa kommer inifrån

det kanske låter banalt. Men ska man hårddra det så är det faktiskt så enkelt. Ett välmående bidrar till god hälsa och mycket av det som får oss att må bra är saker vi stoppar i oss. Nu pratar vi naturligtvis inte om choklad, lakrits och andra godsaker även om de också får en att må väl inombords. Nej, det vi pratar om är vår kosthållning och de tillskott man kan behöva ta ibland. Ett av de näringstillskott som har fått renässans är Gurkmeja. Du kan läsa mer om denna krydda på kosttillskottguiden och få reda på hur den kan hjälpa dig att må bättre.

Lite kortfattat om Gurkmejans egenskaper

  • Magbesvär
  • Depressioner
  • Bra mot proppar
  • Antiinflammatoriskt
  • Främjar viktminskning

Detta är bara några få av de fördelar man kunnat se hos gurkmejan. Det finns betydligt fler användningsområden. Givetvis hjälper det inte att enbart sitta hemma och äta kryddor om man vill må bra. Det är ett komplement till träning, god kost och andra sysselsättningar. 

Är det inte bara hokus pokus?

Gamla läkekonster har börjat komma tillbaka. Den moderna medicinen erkänner allt fler av de traditionella tillskotten och behandlingsmetoderna och det gör att de som behöver hjälp kan få det. På ett mer varierat sätt och ur en bredare kunskapsbas. De kemikalier som skrivs ut i tablettform kommer till 99% ursprungligen från naturen från början. Då är det inte konstigt att man idag börjar acceptera fler kosttillskott, näringstillskott och naturliga läkemedel. Fråga alltid din läkare om naturmedel, de ska veta att de finns och hur de funkar. 

18 May 2018