Må bra på olika sätt

För att må bra på jobbet, så är det dels viktigt med en bra arbetshälsa, men det är även bra att du mår bra i din vardag. Vad som får dig att må så där extra bra, är något bara du vet. Det kan vara att ta en paus ibland och ligga i hängmattan, eller så kan det vara att spela på Casinostugan en stund. Det är viktigt att göra saker man tycker är roliga och som man mår bra av att göra. Det gör att man även orkar med att vara positiv på jobbet.

Må bättre i vardagen

Det finns en del saker du kan göra för att må bättre i vardagen. Det kan dels vara att göra en sak i taget. Låt bli telefonen när du ser på din favoritserie till exempel. Man måste inte alltid multitaska!

En annan sak du kan göra är att se till att varje dag göra något smällt för dig själv. Det kan vara att le mot din spegelbild, äta en glass, boka om ett möte eller annat som gör att du mår bra.

Det är även bra att försöka sträva efter balans i livet. Då orkar man att jobba aktivt i andra perioder. Så varva med lugna perioder, om du har många intensiva stunder.

Du bör även sluta upp med att skjuta på saker, det är alltid bättre klara av dem med en gång. Lär dig prioritera. Sedan är det även bra att förbereda dig för saker, så besparar du dig själv en massa oro och ångest.

27 May 2018